Турнири в страната

Открит турнир по ускорен шах Ловеч 2012

20.05 - 20.05.2012 г.


Осемдесет и трима състезатели от над 20 клуба се включиха в традиционния опен-турнир, който се проведе на 20 май в залата на Фен клуба на Литекс. Организаторите от ШК "Ловеч" бяха приятно изненадани от големия интерес към тяхната проява.

Двама гросмайстори, куп международни майстори и майстори на спорта, изявени ветерани и начинаещи деца седнаха зад шахматните дъски, готови да изиграят 7 кръга на ускорена контрола и да определят носителите на наградите. В стартовия лист бяха записани множество шампиони на страната- при мъжете, жените, юношите и девойките, децата. Всички с голямо желание за поредна изява и максимално мотивирани от атрактивния награден фонд в размер на 1600 лева, подсигурен от Община Ловеч.

Всеки кръг жребият определяше интересни двубои и съответно много емоции за публиката. Купата и първата награда в размер на 250 лева извоюва ело-фаворитът гм Момчил Николов 2549. Той натрупа 6,5 точки.Успешен бе турнира и за студента в НСА Ивайло Енчев, който отстъпи първото място само по допълнителни показатели.

ШК "Плевен 21" участва с 13 свои състезатели, които премериха сили срещу именити съперници и натрупаха ценен опит и самочувствие. Те успяха да спечелят някои от специалните награди:

Анатоли Атанасов- до 18 год с актив от 4,5т
Дарио Дерешки - до 16 г. с актив от 4,5т.
Никол Илиева - до 14 г. с актив от 3,5т.
Габриела Илиева - до 12 г. с актив от 2т.
Давид Цветанов - до 12 г. с актив от 3т.
Стилиян Нановски - до 10 г. с актив от 3т.
Кристина Апулчева - награда за най-малка участничка