Проходната пешка

Десети турнир за деца до 8 години "Проходната пешка" - 2012

20.12.-22.12.2012 г.

На 20, 21 и 22 декември в шахклуба на бул. "Скобелев" 20 се състоя 10-ти, заключителен, турнир от веригата за деца до 8 години "Проходната пешка". Девет малки шахматисти се конкурираха в декемврийското издание. Те изиграха по 8 партии всеки срещу всеки с контрола 35 минути на състезател и задължително записване на партиите. Играта протече много оспорвано, не липсваха и изненадващи резултати. Най- много старание във всички кръгове вложи Валентин Митев и с натрупаните 7 точки заслужи първото място в таблицата. Със същия актив втори остана Михаил Кирков, който загуби само двубоя с Валентин. Третата награда с 5 точки спечели Кристиан Григоров, който бе надигран от трима свои съперници. Победителят в турнира получи преходната пешка, предметна награда, плакет "Шахматист на декември" и грамота. Заелите второ и трето място спечелиха предметни награди и грамоти. Всички участници си тръгнаха с коледни подаръци.

Общо 20 начинаещи шахматисти от школата на СКШ "Плевен 21" се включиха през годината в десетте състезания от веригата, която стартира на 28 януари. Според регламента победителят от всеки турнир получаваше за един месец преходна купа под формата на пешка и трябваше да я защитава на следващото издание. Предвидени бяха награди и за заелите второ и трето място в класирането, а за всеки включил се във веригата имаше специална грамота.

Само две момчета успяваха да се преборят за купата през годината - второкласниците от НУ "Христо Ботев" Кристиан Григоров и Валентин Митев, като със 6 спечелени турнира генералното класиране оглави Кристиан. Победителят във веригата бе награден с грамота, а преходната купа ще остане завинаги в него. Второто място с 4 спечелени турнира зае Валентин, а трети и четвърти се наредиха Радослав Русев и Захари Иванов.

Полезна информация
KLASIRANE_Prohodnata_peshka_2012_12_22 изтегли