Проходната пешка

Пети турнир за деца до 8 години "Проходната пешка" - 2012

23.06 - 24.06.2012 г.


На 23 и 24 юни се проведе пети турнир от веригата за деца до 8 години "Проходната пешка". Състезанието се състоя в клуба на бул. "Скобелев" 20. Това е поредната изява на малките шахматисти на СКШ"Плевен 21" за този месец, след тяхното участие на детския турнир за купата на "Янтра днес" във Велико Търново и зоните по ускорен шах и блиц в Плевен.

В турнира се включиха 10 малки шахматиста, сред които и две нови деца - Михаил Кирков и Павел Струпчански. Със стопроцентов резултат 9 от 9 възможни точки, първенството спечели Кристиан Григоров, за което беше награден с плакет „Шахматист на месец юни”, грамота, предметна награда и Преходната пешка. Момчето постига пълен успех във веригата за четвърти път.

С актив от 7 точки втори се класира Захари Иванов, а третото място остана за Валентин Митев със същия актив. Най-малкият участник Иван Червенков матира трима свои противника и се нареди на шеста позиция.

Всички малчугани бяха облечени в еднакви клубни екипи и за старанието си получиха шоколадови медали.

Наградите изработи талантливата художничка Милица Илиева от Арт студио Миллиел, а за подсигуряването на наградния фонд се погрижиха нашите приятели от фирмата за стъклопакетна дървена дограма и мебели ”Червенков” ЕООД, за което сърдечно благодарим.

Полезна информация
Prohodnata_peshka_KLASIRANE_2012_06_24 изтегли