Проходната пешка

Майски турнир за деца до 8 години "Проходната пешка" - 2012

12.05 - 13.05.2012 г.

На 12 и 13 май в клуба на булевард „Скобелев‛ 20 се проведе майското издание от веригата, която СКШ „Плевен 21‛ организира за най-малките си състезатели. В надпреварата се включиха 11 деца, 10 от които са картотекирани в БФШ. Във веригата първо участие записа 6-годишният Иван Червенков.
Кристиан Григоров трябваше да защитава първото си място от предишния турнир и го направи безупречно. В изиграните 10 партии първокласникът от НУ „Христо Ботев‛ успя да победи 9 от своите противници. Момчето имаше проблемна позиция само във втория кръг срещу Валентин Митев, но след близо едночасова съпротива Кристиан постигна реми. За първото място той получи грамота, плакет „Шахматист на месец май‛ и предметна награда, изработени в арт-студио „Миллиел‛.
На второ място с 9 точки и само с една загуба от победителя в турнира, се класира Радослав Русев- зонален шампион по класически шах.
Третата награда с актив от 8,5 точки спечели Валентин Митев.

Турнирът се реализира благодарение на подкрепата на двама родители - Владимир Габърски и Валентин Вълчев, които наградиха заелите първо, второ и трето място според регламента. Всички участници получиха за своето старание пакети с лакомства, а преходната пешка ще остане още месец при Кристиан.

Регламент на турнира:

1. Място на провеждане - Веригата турнири "Проходната пешка" се провеждат в Спортен клуб по шахмат "Плевен XXI" на бул. "Скобелев" 20 в гр. Плевен.

2. Време на провеждане - в събота и неделя на дати, определени от УС на СКШ "Плевен XXI".

3. Право на участие - в турнира участват деца, обучаващи се в школата към СКШ "Плевен XXI" на възраст до 8 години.

4. Турнирна такса - участието в турнира е свободно, без турнирна такса.

5. Система на игра - кръгова система в 9 или 11 кръга.

6. Контрола за игра - 35 минути на състезател до завършване на партията. Задължително условие е записване на партията до последните 5 минути.

7. Записване - до 8:45 в събота.

8. Класиране - класирането се извършва в зависимост от набраните точки. При равенство в точките по-предното място се определя въз основа на следните допълнителни показатели:

- Бергер;
- лична среща;
- черни фигури.

9. Годишна класация - В края на годината преходната купа се връчва на този участник, който най-много пъти е печелил търнирите от веригата през годината.

10. На всеки турнир се дават следните награди:

Първо място - Преходна купа под формата на пешка, плакет "Шахматист на месеца" - 30 лв.
Второ място - 20 лв.
Трето място - 10 лв.

Всеки участник получава грамота за участие в турнира.

11. Програма:

Събота - жребии в 8:50 часа. Начало на турнира 9:00 часа. В първия ден от турнира се провеждат един след друг 5 кръга.

Неделя - 9:00 начало на VI кръг. Награждаване 12:00 часа.

За контакти: Христинка Илиева, тел. 088 6 026842

Полезна информация
Класиране майски турнир "Проходната пешка" 13.05.2012 г. изтегли