Проходната пешка

Трети турнир за деца до 8 години "Проходната пешка" - 2012

31.03 - 01.04.2012 г.

На 31 март и 1 април 2012 г. в клуба на СКШ „Плевен ХХІ“ за трети път се събраха най-малките шахматисти от школата. В турнира взеха участие 10 деца на възраст от 6 до 8 години, които играха 9 кръга всеки срещу всеки при контрола 35 минути, за да излъчат мартенския победител от веригата „Проходната пешка“.

Още в първия кръг на надпреварата се срещнаха първенците в предишните две издания – Кристиан Григоров и Валентин Митев. Партията завърши наравно и това беше единственото реми на Кристиан. Момчето спечели всички останали партии и си върна преходната купа, която беше получило като победител на месец януари. Криси бе награден с парична награда, плакет „Шахматист на месец март“ и грамота. Неговият достоен конкурент Валентин загуби точка срещу Захари Иванов и остана втори с 7,5 т., а Зари спечели третата награда с актив от 7 т.

Децата играха, силно амбицирани да спечелят всяка партия, още повече, че им предстои участие в Държавното индивидуално първенство в Пловдив от 6 до 14 април. Четирима малчугани от тази възрастова група ще дебютират на състезание от такъв ранг и това са: Кристиан Григоров, Захари Иванов, Радослав Русев и Валентин Митев, а София Вълчева ще се състезава при момичетата до 8 години.

Турнирът се осъществи с финансовата подкрепа на „Нармаг“ – Плевен, а предметните награди изработиха дизайнери в АРТ студио „Миллиел“.

Следващият турнир ще се проведе в края на април.

Регламент на турнира:

1. Място на провеждане - Веригата турнири "Проходната пешка" се провеждат в Спортен клуб по шахмат "Плевен XXI" на бул. "Скобелев" 20 в гр. Плевен.

2. Време на провеждане - в събота и неделя на дати, определени от УС на СКШ "Плевен XXI".

3. Право на участие - в турнира участват деца, обучаващи се в школата към СКШ "Плевен XXI" на възраст до 8 години.

4. Турнирна такса - участието в турнира е свободно, без турнирна такса.

5. Система на игра - кръгова система в 9 или 11 кръга.

6. Контрола за игра - 35 минути на състезател до завършване на партията. Задължително условие е записване на партията до последните 5 минути.

7. Записване - до 8:45 в събота.

8. Класиране - класирането се извършва в зависимост от набраните точки. При равенство в точките по-предното място се определя въз основа на следните допълнителни показатели:

- Бергер;
- лична среща;
- черни фигури.

9. Годишна класация - В края на годината преходната купа се връчва на този участник, който най-много пъти е печелил търнирите от веригата през годината.

10. На всеки турнир се дават следните награди:

Първо място - Преходна купа под формата на пешка, плакет "Шахматист на месеца" - 30 лв.
Второ място - 20 лв.
Трето място - 10 лв.

Всеки участник получава грамота за участие в турнира.

11. Програма:

Събота - жребии в 8:50 часа. Начало на турнира 9:00 часа. В първия ден от турнира се провеждат един след друг 5 кръга.

Неделя - 9:00 начало на VI кръг. Награждаване 12:00 часа.

За контакти: Христинка Илиева, тел. 088 6 026842

Полезна информация
Класиране Трети турнир "Проходната пешка" 01.04.2012 изтегли