Нашите състезатели

Стилиян Иванов Нановски

Възраст до 16 години

Новини

27.07.2020 г.

Нора Рашева с две шампионски титли от ДИП 2020

Състезателката на СКШ "Плевен XXI" Нора Рашева спечели две шампионски титли на държавните първенства по шахмат в Асеновград.
Нора стана първа на класически шах, първа на блиц и се класира втора на ускорената контрола в групата момичета до 12 години.
От изиграните 21 партии тя спечели 18 победи, 2 завърши наравно и допусна само 1 загуба!
Купата на класически шах Нора извоюва с резултат 6,5 точки от 7 възможни, а на блица направи 100% постижение.
Шампионската титла на класически шах дава на нашата състезателка правото да участва на Световното първенство в Грузия през ноември. През 2016 година, едва 8 годишна тя се класира 8ма от 118 участнички на Световно, което се проведе също в Батуми, Грузия.
На държавния шампионат клубът ни се представи с още двама състезатели - Калина Илиева при момичетата до 14 години е с най-добро постижение четвърто място на ускорения шах и Мият Дюришич при момчетата до 12 години, който финишира с положителни резултати и в трите надпревари.
Специални благодарности към домакините на първенството - ШК "Асеновец 2006" Асеновград за предоставените отлични условия за игра и отдих и към съдийския състав за професионализма в работата!
Сърдечни благодарности към мс Минко Шишков и неговия клуб "Каиса - Варна" за помощта в шахматната подготовка на Нора, към нашите състезатели Дарио Дерешки и Димитър Дюлгеров, които също съдействаха през последните месеци, към нейните родители за финансовото обезпечаване на участието ни на първенството и към всички родители на децата от клуба за постоянната подкрепа!