Нашите състезатели

мс Христинка Емилова Илиева

Жени

Новини

10.04.2018 г.

Два сребърни медала и призови места от ДИП в Пловдив

Нора Рашева и Давид Цветанов спечелиха сребърни медали за клуба си на ускорен шах и блиц на индивидуалните първенства, които се играха в Пловдив от 1 до 8 април 2018г.

Плевенският клуб се представи с 5 свои състезатели и освен двете сребърни отличия записа още две 4-ти и едно 5-то място от трите вида първенства.
Въпреки, че е още на 9 години, Нора се включи в надпреварата при момичетата до 12 години и в конкуренцията на 25 момичета от цялата страна успя да заеме 4 място на класически шахмат и блиц и 2 място на ускорената контрола. С това талантлива ни шахматистка показа за пореден път, че е абсолютно равностойна на по-големите момичета в страната.
В тази възрастова група СКШ "Плевен XXI" се представи с още една своя състезателка, Калина Илиева, която записа 14 място на ускорен шах и 9 място на блиц.
И тази година 9 годишният Кристиян Илиев реши да се пробва при по-големите момчета и в конкуренцията на 70 участника до 12 години зае места между 33-то и 51- во на трите контроли, натрупвайки опит за предстоящото през юни първенство на неговата възраст в Плевен.
Другото сребърно отличие за клуба извоюва Давид Цветанов, който се състезава във възрастова група до 18 години. Давид спечели медала си на блиц, на класически шах стана пети, а на ускорен - осми.
В групата до 16 години при много силна конкуренция Стилиян Нановски записа места между 8-мо и 15-то на трите дисциплини.
В първенствата в Новотел Пловдив участваха над 250 деца от 12 до 20 годишна възраст, момичета и момчета.

В началото на месец юни в Плевен ще се проведат и държавните първенства на по-малките момичета и момчета - до 8 и 10 години.