Нашите състезатели

Валентин Филипов

Възраст до 12 години

Новини

07.03.2018 г.

Нора Рашева - отново с първо място

Състезателката на СКШ "Плевен XXI"Нора Рашева спечели първо място при момичетата до 10 години на Национална купа "Търновско царство".

Турнирът се проведе от 2 до 5 март 2018г. в местността Ксилифор край Велико Търново и събра 86 момчета и момичета до 14 години от цялата страна. Състезанието се игра в 7 кръга на класическа контрола. Организаторите от ШК "Асеневци" предоставиха отлични условия за игра и отдих и подсигуриха атрактивни награди за победителите - красиви купи и медали, парични награди и ваучери с обезпечени права за участие на Купа "Дюни" в Приморско в края на месец май.
СКШ "Плевен XXI" се представи с двама свои състезатели в турнира до 10 години. С актив от 6 точки Нора Рашева се класира втора в общото класиране и първа при момичетата. Призовото място плевенската шахматистка извоюва след победа над състезателката на НСА София Боряна Аршинкова в партия от последния кръг на турнира.
Така освен купата и паричната премия Нора получи и право за участие на турнира Купа "Дюни" в Приморско, организиран от ШК "Ан пасан" София.
Това е поредното златно отличие на плевенската шахматистка от началото на годината след спечелените Купа "Ивис" и НИК "Траяна" в София и Стара Загора.
Успешно се представи и Кристиян Илиев, който зае 13-то място с резултат 4,5 точки.
Поздравления!